Veel aanbod is gericht op startende VA’s

Er zijn inmiddels veel verschillende en supergoede VA opleidingen en trainingen op de markt gekomen. En er begint ook steeds meer aanbod te ontstaan voor OBM’s. Veel aanbod is gericht op starters. Op hoe je een vliegende start kunt maken als VA. En vervolgens is er ook heel veel begeleiding op hoe je door kunt groeien richting een vol klantenbestand.

Naast opleidingen en trainingen zijn er ook steeds meer mentorships te vinden. Pas toen ik hier zelf mee startte kreeg ik steeds meer in de gaten dat dit ook echt een groeiend vakgebied is. Logisch natuurlijk omdat er ook gewoon meer vraag is.

Alsnog valt het me op dat veel van wat er wordt aangeboden gericht is op de starter. Degene die nog de meters moet maken. En natuurlijk zijn er ook echt hele goede vervolgopleidingen te vinden en trainingen waarmee je een verdieping kan maken. Om jezelf meer als expert te kunnen profileren door je bijvoorbeeld te specialiseren in SEO of een Mailblue.

Ik miste persoonlijk een plek voor ervaren VA’s en OBM’s (to be)


Wat ik persoonlijk miste was een plek voor ervaren VA’s en OBM’s. Een plek waar alle ruimte voor je is wanneer je door wil groeien in je rol. Steviger in je schoenen wil staan. En vooral ook door wil groeien met je bedrijf. 

Er zijn dus veel verschillende routes die je kunt bewandelen wanneer je wil groeien. Je kunt dus kiezen om je te specialiseren in je vak. Of door te groeien van VA naar OBM of Integrator. Je kunt ook in de breedte groeien door het samenwerken met een team. Of een extra / nieuw aanbod in de wereld te zetten. Te werken met passief inkomen (wat nooit echt puur passief is natuurlijk) of affiliates. 

 

Mijn ticket naar exponentiële groei 

Daarnaast kun je ook kiezen om met een business coach te gaan werken. Persoonlijk was dit, inmiddels zes jaar geleden, mijn eerste keuze. Ik wilde een ander aanbod en verdienmodel dan ik had. En ik merkte dat ik daar alleen niet zo goed uitkwam. Ik investeerde in totaal 15.000 euro en hoopte dat het een ticket naar exponentiële groei zou zijn.

Dat had het ook zeker kunnen zijn maar heel eerlijk? Ik was er gewoon nog niet aan toe. De enorme groeistappen die je andere ondernemers soms ziet maken lijken dan misschien wel easy vanaf de zijlijn. Ik werkte op dat moment ook al direct met ondernemers die tonnen omzetten. Dus het leek allemaal mogelijk. En dat is het ook. 

Maar daar is wel wat voor nodig. En niet alleen de strategie. En de durf om deze strategie uit te werken. Op dat moment, in deze periode van groei, kwam ik vooral mezelf keihard tegen. Het ging me te snel en ik kon het niet dragen. En dat is niet iets waar we het vaak over hebben. Want willen groeien is makkelijk gezegd. Maar deze groei ook kunnen dragen én waarmaken vraagt echt wel iets anders. En ik had hier tijd voor nodig.

Sowieso past gestage en duurzame groei beter bij me in de afgelopen jaren. Omdat ik zelf nog een heleboel te doen had in mijn persoonlijke groei. Ook pasten het aanbod en verdienmodel destijds niet bij me. Op papier leek het echt wel interessant. Ook was het verdienmodel voor mij niet winstgevend.

Ik had door kunnen zetten en dan had het zeker kunnen werken. Maar het voelde gewoon niet ‘mij’. En moet je altijd alles maar voelen als ondernemer? Niet persé. Maar als je Deborah de Poorter heet wel.

Ik liet dus alles los wat ik in de coaching leerde en vaarde vervolgens mijn eigen koers. Die me zeker niet direct naar mijn droom aanbod leidde. Maar door zelf eigenlijk alles uitgeprobeerd te hebben weet ik dondersgoed wat voor me werkt. En wat niet.

Het is ook belangrijk om je groei te kunnen dragen 

Zo zou ik niet zo snel meer een business coach in de hand nemen die een eigen visie wil doorgeven. Met de beste intenties maar dat werkte uiteindelijk niet voor mij. Ik vind het daarom nog belangrijker dat je begeleiding vindt waarin je jouw eigen route ontdekt. En je wordt gestimuleerd om echt je eigen weg te bewandelen. 

Persoonlijk had ik nooit verwacht en bedacht om met VA’s en OBM’s te gaan werken. Dit is echt op mijn pad gekomen en sindsdien voelt het iedere dag kloppender.

Ik heb zoveel stappen gezet, keuzes gemaakt en ook fouten gemaakt, die kan ik nu allemaal doorgeven. En anderen helpen hun eigen route te bewandelen. 

Persoonlijk ben ik van mening dat je niet altijd meer kennis nodig hebt. Natuurlijk is dit ook belangrijk om te groeien. Maar ik denk dat het net zo belangrijk is om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling.

Omdat je daarmee je groei en ontwikkeling beter kunt dragen. Je steviger in je schoenen komt te staan. En je klanten nog beter kunt helpen. 

Mentorship Deborah de Poorter VA OBM

Concurreren op kwaliteit in plaats van je prijs


Want als er iets nodig is in deze tijd is het jezelf als VA, Rechterhand of OBM kunnen onderscheiden. En het liefst op kwaliteit. Gewoon steengoed zijn in het ontzorgen van je klanten. En ze verder helpen naar hun volgende level. En samen steeds dichterbij een kloppender en ideaal bedrijf te komen voor je klanten. En ook natuurlijk voor jezelf.


In de zeven jaar dat ik nu rondloop in de online ondernemerswereld zijn er een aantal dingen mij opgevallen:

Ondernemers weten steeds beter wat ze willen en wat ze nodig hebben.

Ze durven te kiezen voor kwaliteit. En hebben hierin een steeds hogere standaard voor ogen. 

Ook wordt er steeds bewuster gekeken naar de kosten die worden gemaakt. En vooral ook naar wat deze vervolgens opleveren.

Waar het eerst normaal leek om een team te bouwen en zoveel mogelijk uit te besteden is deze beweging eerder weer teruggedrongen. Van breed naar smal. Een klein kernteam waar ze op kunnen bouwen. Ze willen nog wel betalen voor experts. Maar de gewone klusjes zijn niet meer voldoende. Of ze willen er een steeds lager tarief voor betalen.

En als je iets niet wil is het moeten concurreren op prijs. Maar in mijn ogen vooral op kwaliteit. 

Meer informatie over hoe ik je hierbij kan helpen

En die kwaliteitsslag maak ik graag samen met jou binnen het Let’s Elevate Mentorship. Omdat ik zo sterk geloof dat wanneer we samen groeien met onze klanten we aan duurzame samenwerkingen werken.

Jarenlang heb ik vooral de ondernemer zelf geholpen met het bouwen van een winstgevend team. En nu help ik ook het team zelf. Omdat ik zie dat hier ook nog zoveel winst en groei te behalen valt.

Ik zal nooit zeggen dat ik de perfecte VA of OBM was of ben. Maar ik heb inmiddels een visie ontwikkeld, mijn eigen Elevate principes, die ik heel graag doorgeef aan mijn klanten. En misschien ook wel aan jou.

Wanneer je hier meer over wil weten vind je hier alle informatie over mijn mentorship.

Gratis kennismaken kan via een van de masterclasses die ik organiseer in de komende periode. Hier kun je je aanmelden. 

Wil je liever 1-op-1 kennismaken? Dat kan ook.