fbpx

Lichter leven & Ondernemen Podcast

Welkom bij de lichter leven en ondernemen podcast. De podcast voor bewuste ondernemers die verliefd zijn op persoonlijke ontwikkeling en in alles gaan voor innerlijke groei. Mijn naam is Deborah de Poorter en ik deel in deze podcast mijn eigen ondernemersreis met je, vertel meer over hoe je jouw leven en bedrijf zo makkelijk en licht als mogelijk kunt inrichten. En hoe je in alles dicht bij jezelf kunt blijven. Want de grootste rijkdom zit in gezond kunnen groeien. Als mens en als ondernemer. Heel veel luisterplezier!

#16. Het Interne Doolhof & De Avonturen van Super Mario


Soms heb je even tijd nodig om het leven te laten ontstaan. Een week ziek en vakantie en tussendoor vielen er ongelofelijk veel kwartjes. Wat deel je wel en wat niet? Ik ontdekte dat mijn podcast over zoveel meer mocht gaan dan een zakelijke marketingstrategie. Het gaat over de ontdekkingstocht die we allemaal aangaan. De ontdekking van onze eigen weg. En hoe hard je soms ook onderweg bent naar het volgende level, genieten van waar je bent is net zo’n kunst.

#15. Perfectionisme, Plannen & Een Vol Hoofd


Deze podcast zet een voorzichtige streep door mijn perfectionisme. Verder deel ik waar mijn hoofd vol mee zit.

 

#14. Interview Gery Stevens – Succesvol en toch niet helemaal gelukkig


Wat doe je als je bedrijf heel succesvol is en je toch niet helemaal gelukkig bent?
Gery Stevens heeft een heel bijzonder verhaal en ik ben trots dat ze het met ons wil delen. In ons gesprek vertelt Gery wat meer over haar manier van leven. Hoe ze steeds meer haar eigen weg heeft gevonden en wat een lichter leven en bedrijf voor haar betekent.

 

#13. Bubbelende Energie, Upper Limits & De Makkelijke Weg


Deze week gaat het over het kiezen voor de makkelijke weg en over het creëren van een praktische ingang. Hoe je jouw eigen soda stream moment kunt creëren in je eigen business en over de weg naar meer geluk en overvloed. Hoe fijn het is om je eigen upper limits te leren kennen en over het leven van je eigen ritme. Een bomvolle aflevering vol inspiratie. Heel veel luisterplezier!

#12. Winstgevende routines, Ruislijstjes & Geduldig zijn


Deze week ben ik benieuwd wat jouw grootste winstgevende routines zijn en neem ik je mee wat dit voor mij in mijn dagen betekent. Ook deel ik een van mijn lievelings schrijfoefeningen met je. Het schrijven van je eigen ruislijstje. Ook gaat het er in deze aflevering over wat je nu wel en niet in de etalage zet. Wat je in de buitenwereld deelt. Maar ook in je binnenwereld. Wat betekent succes nu echt en wanneer ben je succesvol? En daarnaast kwam het thema geduldig zijn meerdere malen terug deze week. Weer een podcast vol beweging, diverse thema’s en stroming. Veel luisterplezier!

 

#11. Consistentie versus Flow & Ondernemen zonder zijwieltjes

 

Deze week vond ik het voor het eerst spannend om te podcasten, grappig wat dit dan direct doet met je. Ik merkte dat ik meer in mijn hoofd zat dan andere weken. Dit omdat er zoveel tegelijkertijd speelde dat ik er nog niet zo goed de woorden aan kon geven. Het is even een periode van puzzelstukjes en zoeken in mijn eigen planning. Of flow en inspiratie altijd boven consistentie staat en hoe je dit toepast in je planning. Verder is mijn rijexamen aangevraagd en dit deed me direct denken aan het ondernemen zonder zijwieltjes. Wat zijn de dingen die je nu nog tegenhouden en wat heb je nodig om volledig op eigen benen te staan? In je leven en in je bedrijf? Veel luisterplezier!

 

 

#10. Lichter leven, Human Design & Kluizenaarschap

 
Een uitgebreide podcast over lichter leven en ondernemen, een heerlijk gesprek met mijn oudste vriendin over human design en hoe fijn het is om je eigen blauwdruk te leren kennen. Hoe zou het zijn om wat meer met de stroom mee te kunnen zwemmen? En heb je al eens je eigen sociale panorama uitgewerkt? Een heleboel inspiratie, alvast “Arigato” voor het luisteren!

 

#9. Interview met Linda Lebesque – Werken met wat er al is 

Met mijn podcast wil ik niet alleen mijn eigen ondernemersreis met je delen maar ga ik ook in gesprek met ondernemers die op welke manier dan ook op reis zijn naar een lichter leven en bedrijf. Dit zijn onder andere ondernemers met wie ik het geluk heb om samen te mogen werken en andere ondernemers die mij inspireren. Allemaal hebben ze een bijzonder verhaal en visie die ik graag met je deel.

De ondernemer die ik vandaag interview is Linda Lebesque en ik heb het geluk om met haar samen te mogen werken. Haar levensstijl en visie op het leven en ondernemerschap vind ik enorm inspirerend en ik gun het meer mensen om kennis te maken met Linda en haar visie op marketing en social media. En die visie gaat veel verder dan dat. Het gaat echt over een levenswijze. Veel luisterplezier!

 

 

#8. Iets met een nieuw geluid & werken en lanceren op jouw eigen manier


Deze week gaat het over het kiezen voor de makkelijke weg en over het creëren van een praktische ingang. Hoe je jouw eigen soda stream moment kunt creëren in je eigen business en over de weg naar meer geluk en overvloed. Hoe fijn het is om je eigen upper limits te leren kennen en over het leven van je eigen ritme. Een bomvolle aflevering vol inspiratie. Heel veel luisterplezier!

#7. Hoe bereid je je voor op het samenwerken met een virtual assistant?


Net zoals je groei kunt voorbereiden met het bouwen van structuur en systemen, kun je jezelf voorbereiden op het bouwen van een team. Dit soort grote groeistappen gun ik je om heel bewust te zetten en ik deel heel graag een aantal uitgangspunten die je kunnen helpen in de voorbereiding. Ook wanneer je geen team wil bouwen deel ik een aantal stappen met je om je werk slimmer in te richten. Veel luisterplezier!

 

#6. Niet zo sexy onderdeel van groeien


Deze week wil ik het heel graag met je hebben over gezonde groei en wat er nodig is om x 10 te gaan. Waarom wil je groeien en hoe mag deze groei er voor jou uit zien? En welke bouwstenen zijn er in mijn ogen nodig om groei voor te kunnen bereiden? Heel veel luisterplezier!

 

#5. Eigen baas & Now is Wow


In deze podcast wil ik het met je hebben over het werkgeverschap met jezelf. Ben je tevreden met hoe jij als baas bent voor jezelf? Ik kreeg dit inzicht toen ik aan het terugblikken was op een – voor mij belangrijke -dag. Mijn boekpresentatie van mijn eerste boek, nu vijf jaar geleden. Toen zat ik in loondienst en droomde ik van het eigen baas kunnen zijn. En al die jaren later heb ik mijn eigen werkgeverschap geëvalueerd. Hele mooie inzichten zijn hieruit voortgekomen. En die deel ik ook weer graag met jou. Ik hoop dat de vragen in de podcast je inspireren om voor jezelf hierop te reflecteren. Veel luisterplezier!

 

#4. Hoe weet je of je op de juiste weg zit? 


Zeker in deze tijd kan het lastig zijn om te voelen of je op de juiste weg zit. Ik deel met je hoe je regelmatig kan blijven inchecken bij jezelf en bijsturen als je voelt dat dit nodig is. Ook deel ik wat meer over hoe je jezelf voor de gek kan houden en hoe belangrijk het is om je eigen overtuigingen regelmatig te onderzoeken.

 


#3. Terugvallen in je fabrieksinstellingen


In stressvolle situaties grijpt je brein het liefst zo snel mogelijk terug naar bekende en dus oude patronen. Je hebt daarin je eigen persoonlijke fabrieksinstellingen. Je default modus. Het kan fijn werken om je eigen instellingen te leren kennen zodat je er meer grip op krijgt in plaats van dat het je overvalt zodra je stress ervaart.


#2. Hoe vind je houvast in jezelf in onzekere tijden?


#1. Hoe richt je je kantoor virtueel in?