Deze verdeling heb ik altijd voor ogen gehad

Deze week besefte ik me: eindelijk heb ik de werkweek waar ik al jaren naartoe aan het bewegen ben. 

En wat ik al zo lang voor ogen heb. 50% van de tijd ben ik bezig met klanten: mijn 1-op-1 klanten en mijn klanten binnen het mentorship. En de andere 50% ben ik achter de schermen bezig met creatie. Van content voor het mentorship. Help ik klanten met hun content. Ben ik bezig met marketing. En het organiseren van de tweede ronde voor het mentorship. 

Deze verdeling heb ik altijd voor ogen gehad. En ik denk dat de ene week de andere niet is want 50% is zeker niet iedere week haalbaar. Maar ik heb minstens een werkdag per week vrij kunnen spelen voor creatie. 

 

Geen applaudisserende mensen langs de kant van de weg


Toen ik startte met ondernemen kon ik hier alleen maar van dromen. Dat ik ook echt ruimte zou hebben om te werken aan mijn eigen bedrijf. Dat ik tijd had om te schrijven. En dat ik dat dan vervolgens mijn werk zou mogen noemen.

En nu het zover is. Merk ik dus hoe verslavend de drukte eigenlijk was. Het is niet dat ik nu minder werk. Maar ik werk heel anders. Ik tap uit een ander vaatje als het ware.

Ik ben niet meer zo bezig met de klok. Want ik hoef mijn uren niet meer te timen. Ik ben niet meer bezig dat ik facturabel moet zijn. Want ik heb mijn vaste afspraken en gegarandeerde omzet.

Mijn 1-op-1 agenda is niet volledig vol gepland zodat ik nu ruimte heb voor promotie voor de tweede ronde van het mentorship. 

Altijd heb ik geweten dat ik afscheid zou nemen van het uitvoerende werk voor klanten. Maar het was ook echt heel erg leuk. Comfortabel zelfs. Ik wist iedere dag wat ik moest doen. Ik boekte altijd resultaten. Want ik rondde taken af en de klant was blij. 

Nu heb ik niet altijd direct resultaat van mijn werk. Er staan geen applaudisserende mensen langs de kant van de weg wanneer ik een blog post. Er stromen geen rijen reacties of likes binnen.

En dan moet je jezelf intern motiveren. Om door te blijven gaan. Ook als je niet een instant resultaat hebt.

Nu besef ik pas hoe groot de druk was 

Ik weet dat ik onderweg ben naar iets groters. En dat heb ik altijd voor me gezien. En nu heb ik de werkweek die ik altijd wilde. En merk ik hoe fijn dit is. En is het alsnog ook even wennen. Want wanneer er een grote werkdruk wegvalt zie je pas hoe groot de druk eigenlijk was. 

Hier ga ik in de onderstaande podcast wat dieper op in. 

Mid year live dag Deborah de Poorter

Let's Elevate Masterclass voor VA's en OBM's


In de maanden maart en april organiseer ik gratis masterclasses waarin je niet alleen kunt kennismaken maar direct aan de slag gaat met het uitwerken van jouw eigen groeiplan. 

Ik neem je mee in de bouwstenen die mijn klanten en de VA’s en OBM’s in mijn mentorship helpen groeien naar hun volgende level. Daarna heb je helder aan welke knoppen jij wil draaien om te groeien op jouw voorwaarden.