All-in gaan in het ondernemerschap en kopje onder in het ijsbad

De eerste stap leek me al heel wat. Je gaat over de rand en stapt vervolgens met beide benen in het ijs. Een keer diep inademen en bij je uitademing plaatsnemen in je zit in een bad vol met ijsblokjes.

Iets waar ik lang een heleboel overtuigingen bij had. Dat ik dat niet zou kunnen. Dat mijn lichaam dat niet aan zou kunnen. Dat ik in paniek zou raken. Etcetera.

En natuurlijk ook de wat normalere redenen: waarom zou je dit in godsnaam doen? En willen uberhaupt? Ik douche inmiddels zo’n anderhalf jaar koud af en dat is nog steeds niet echt mijn grootste hobby. Toch geeft het me een kick en blijf ik het doen.

Terug naar het bad. De ervaring is zo symbolisch en zo bijzonder, ik raad het iedereen aan die de uitnodiging voelt om in zichzelf de weerstand op te zoeken en deze vervolgens te omarmen.

Waar ik in mijn leven vaak spanning heb ervaren bij het nemen van een volgende stap was dit zo duidelijk en zo mooi. De grootste spanning zit hem in het overgaan van de drempel zelf. Wat een mindfuck. Zodra je over de drempel gaat valt alles weg. En is het ook echt niet zo’n big deal als dat je van te voren denkt. Wat een metafoor.

Natuurlijk reageert je lichaam direct op het contact met het ijs. Je ervaart een enorme stressreactie en zodra je daar bij blijft met je ademhaling, ervaar je ook heel snel dat dit weg gaat. Dat je lichaam hierin voor je zorgt. Vervolgens kom je op een dieper level in contact met jezelf. En is er vooral veel liefde, rust en vertrouwen.

Toen ik uit het bad stapte kwam eindelijk het besef. Dat ik echt gezond ben. Dat ik niet zo voorzichtig hoef te zijn, dat het leven “volledig ondergedompeld” nog zoveel leuker is.

We zeggen allemaal wel dat we willen groeien. Succesvol willen zijn, op onze manier. Overvloed willen aantrekken. Maar wat als je vervolgens niet springt? Niet all-in gaat? Je blijft bouwen op schijnveiligheid? Ook al vond ik het vaak spannend, ik ben de afgelopen jaren wel iedere keer gesprongen. En dit najaar weer. Toch bleef ik wel met een been buiten het bad staan. Noem het je upper limmits. Noem het zelfbescherming.

Weet dat je pas echt kunt ervaren of jouw plannen lukken zodra je erin duikt. In beweging komt. Kopje onder gaat. Springt.

En zo kwam het dat ik voelde in dat ijs dat ik nog een laagje dieper wilde gaan. Ik heb op dat moment in alles het commitment gemaakt om all-in te gaan. Wanneer je voor jezelf een commitment maakt, ga dan ook. Spring. Wanneer je in jezelf nog wat ruimte voelt voor twijfel, is dat wat je krijgt.

Hoeveel energie zijn we niet kwijt met het leven in de tussenfase? Van twijfel en onzekerheden. Onnodig vermoeiend. Hoe eng is het nu eigenlijk om in jouw zone of genius te leven? Je kunt niet falen, je kunt alleen maar winnen.

Toen ik eindelijk in het ijsbad stapte maakte ik het commitment om vervolgens ook kopje onder te gaan. Ik wil mezelf volledig onderdompelen in dit leven. Doen wat ik te doen heb. En het is zo geweldig dichtbij. Ik doe het al. Maar niet meer met een been buiten het bad. Met beide benen en kopje onder erin.

Waar sta jij nog met een been buiten het bad? Wat heb je nodig om kopje onder te gaan? Is dit jouw jaar waarin je gaat leven en ondernemen vanuit jouw zone of genius? En in het kader van all-in gaan: ik heb ruimte voor nieuwe klanten. Ben jij er klaar voor om te leven en te ondernemen vanuit jouw zone of genius? Waar sta jij nog met een been buiten het bad? Stuur me een bericht wanneer je dit samen wil onderzoeken, ik heb ruimte voor nieuwe coach klanten.

Waar kan jij all-in gaan? Welk commitment heb jij te maken? Is dit voor jou het jaar dat je nu echt gaat leven en ondernemen vanuit je zone of genius? Ik gun het je zo.

Mocht je ooit de kans krijgen om in een ijsbad te gaan, doe het. Het is echt transformerend.

Zelf een ijsbad meemaken? Deze dag heb ik meegemaakt bij Verie, zij organiseert regelmatig ice queen sessies, hele bijzondere en warme events waar ze je persoonlijk begeleidt in wat er voor jou op dat moment naar boven komt op een hele fijne wijze. Een enorme aanrader wanneer je in jezelf een laagje dieper wil gaan. Neem eens een kijkje bij Verie voor een ice queen sessie wanneer je je geroepen voelt.