BLOGS2018-09-14T13:56:18+01:00

  • foto-marlen-sahetapy-deborah-de-poorter

Groeien zonder team

By |

Groeien zonder team De afgelopen jaren kwam ik terecht in een online wereld van snelgroeiende en succesvolle ondernemers. Zij investeren in hun groei. Houden van ontwikkeling. Zien altijd mogelijkheden voor groei. Veel van hen groeiden zo snel dat ze het al snel niet meer alleen konden doen. Ze gingen werk uitbesteden. De een gekaderde projecten, anderen namen een VA of een compleet virtueel team aan. Soms kan het lijken alsof je alleen kunt groeien wanneer je een

Mijn grootste inzichten na zes maanden business coaching

By |

Mijn grootste inzichten na zes maanden business coaching Dit voorjaar had ik niet het idee dat ik op zoek was naar een business coach. Laat staan twee. Toch was mijn investering in een persoonlijk business coaching traject met Mark Soons en Tibor Olgers de beste keuze die ik tot nu toe heb gemaakt in mijn ondernemerschap. Je omringen met mensen die al zoveel verder zijn dan jij, potentie in jou zien en je vervolgens helpen deze te

Focus vinden in je dag

By |

Focus vinden in je dag Maandagochtend, kwart voor acht. Alles is klaar voor de nieuwe week en ik start met mijn ochtendmeditatie. Sinds een aantal maanden maak ik gebruik van de app Calm. Zij bieden verschillende thema’s aan die gaan over geluk, rust en beter slapen. De komende zeven dagen kies ik voor focus. Kan geen kwaad denk ik zo. Ik zit op de bank in mijn woonkamer, niet echt een afgesloten en rustige ruimte. Mijn koffie staat nog

De lessen die Ibiza me hebben geleerd

By |

De lessen die Ibiza me hebben geleerd Hoe kan één week vakantie op Ibiza je zo raken? Deze vraag heb ik mezelf de afgelopen tijd regelmatig gesteld. Inmiddels ben ik alweer een aantal weken thuis maar de heimwee blijft. Ik was na thuiskomst even mijn eigen ritme kwijt. Wist ook niet zo goed hoe ik de draad echt weer op wilde pakken. Ik leer er beter mee omgaan, ook voel ik wel dat ik hier op mijn plek kom, maar wat

Ambitie 3.0 | Vertraging het nieuwe hollen?

By |

Vertraging het nieuwe hollen? Als je altijd onderweg bent geweest naar je grotere doel en dan 'opeens' op de plek van je bestemming bent aangekomen, wat dan? Sowieso heb ik nooit voorbij mijn 30e gedacht. Totdat het opeens zover is. Ik vergelijk de afgelopen periode met een spelletje wat ik vroeger vaak speelde op mijn Gameboy, Super Mario, een spelletje waarin Mario al rennend en springend allerlei obstakels moest overwinnen en als hij dat deed, al zijn kansen pakte en alle

Waar focus mij dit jaar heeft gebracht

By |

Wat focus je kan brengen Ieder jaar kies ik een thema. Een richting. Dit jaar koos ik voor focus. Zonder enig idee waar dit me zou brengen. Mijn tweede boek. Workshops en lezingen. Mijn baan als VA. Terwijl het jaar zich begon te ontvouwen viel dit alles één voor één weg. Er ontstond ruimte. Maar voor wat? Geen idee. Mijn baan was leuk en ik had het naar mijn zin. Toch nam ik ontslag en werk ik vanaf september voor mezelf. En dat

  • Lange tijd dacht ik ‘de enige’ te zijn met de gevoelens, gedachten en vragen die ik had. Steeds meer ontmoet ik mensen die zinnen formuleren die zo uit mijn hoofd lijken te stromen. Ik lees blogs waarvan ik mezelf als opgerold in een dekentje verwarmd en gezien voel. Boeken met knisperende pagina’s vol herkenning.

Zoekt en gij zult vinden

By |

Zoekt en gij zult vinden Het boek “Moe van het moeten kiezen” hangt voor mij aan elkaar van herkenning. Alle thema’s waar ik mee bezig ben komen in dit boek samen. Tikkeltje informatief, af en toe wat ‘abracadabra’ en soms wat spiritueel wellicht, maar wat geniet ik van dit boek. Waar de hysterie zich in de vroegere cultuur van plicht-en-moeten presenteerde in de vorm van spectaculaire verlammingen, zie je nu een ‘spectaculair uitgeput lichaam’ in een cultuur van vrijheid-en-mogen. (Moe

  • blog | Druk lijkt het nieuwe goed

“Druk lijkt het nieuwe goed”

By |

Druk lijkt het nieuwe goed Waar het eerst standaard “goed” ging met de persoon tegenover je, lijkt de laatste tijd vooral “druk” het nieuwe antwoord te zijn. De afgelopen jaren maakte ik me ook schuldig aan dit nietszeggende gegeven. Want wat zegt het eigenlijk? Als ik naar mezelf kijk, was ik dan echt zo druk of maakte ik me vooral druk over het idee dat ik het druk had? Tja, ik ben er maar druk mee, zo zie je maar.

#HetInstagramleven

By |

#HetInstagramleven Hoe moeilijk maken we het onszelf? We gaan van burn-out naar bore-out en weer terug, van het ene doel naar het volgende. Chronisch ontevreden terwijl we onderweg zijn naar een ongrijpbaar fata morgana in de verte genaamd perfectie. Ik vergelijk het met het ‘Instagram leven’. Foto’s met prachtige mensen, mooie kleren, volle agenda’s en opdrachten. Altijd gezond eten voor hun neus. Gelukkige gezichten. Het kan niet op. We denken dat de ander iedere dag soepel zijn bed uit

  • ik werk maar vier dagen per week

“Ik werk maar vier dagen per week”

By |

"Ik werk maar vier dagen per week" De afgelopen weken vielen me een aantal dingen op wanneer het over werken gaat. Het begon met een televisieprogramma op RTL4 waarbij presentatrice Nance met een heel team van stylisten een woning make over weggaven. Het betreffende stelletje kwam aan bod en een voice-over vertelde: “ze hebben een hele moeilijke tijd gehad want mevrouw heeft een burn-out gehad maar gelukkig is ze nu weer fulltime aan het werk”. Toen ik dat

  • Hoe blijf je gemotiveerd?

Hoe blijf je gemotiveerd?

By |

Hoe blijf je gemotiveerd? Tussen al dat streven en strepen is het de kunst om gewoon te leven. Het behalen van doelen, klein en groot, blijkt een verslavend effect te hebben. Wanneer je een taak afrondt, krijg je een shotje dopamine toegediend in je brein en dat geeft je instant een lekker gevoel. Dat shotje krijg je ook wanneer je een berichtje ontvangt of een like op social media. En net zoals met alles wat lekker voelt, smaakt

  • Ik heb niet zoveel met perfectie

“Ik heb niet zoveel met perfectie”

By |

"Ik heb niet zoveel met perfectie" Via Facebook zag ik een foto van Sylvie Meis in mijn tijdlijn voorbijkomen. Ze stond met een foto in een blaadje en over haar hoofd stond de volgende tekst gedrapeerd: “Ik heb niet zoveel met perfectie”. Kijk, dat perfectie niet bestaat weten we allemaal. Maar voor mij is het zo doorzichtig als het ondergoed wat ze jarenlang aan de man bracht dat Sylvie tot op het bot toe perfectie nastreeft. It takes

Load More Posts