fbpx
 

Wanneer je de energetische seizoenen volgt, zijn we al dik over het hoogtepunt van de lente heen. Start begin mei zelfs de zomer. Er is ontzettend veel in beweging zo richting de nieuwe maand april en de start van het tweede kwartaal.

Zowel in het ondernemen als privé zie ik meer beweging en flow ontstaan. Er worden weer wat grotere keuzes gemaakt. Investeringen gedaan. Duidelijke richtingen bepaald. Of dit nu de lente energie is, of het feit dat we in een nieuw kwartaal stappen. Of dat er vorige week letterlijk een nieuwe energie is aangebroken. We kunnen er niet meer om heen. De beweging is ingezet. En ik moet zeggen: i love it.

De enorme golfbewegingen die hieruit voortvloeien kunnen letterlijk voor een roes van opwinding zorgen. Het is en blijft belangrijk om ook deze maand goed te blijven zien waar je prioriteiten nu écht liggen. Want de wereld ligt voor je gevoel open. En alles lijkt mogelijk. Maar je kunt je hier ook flink in verliezen.

“Alles is ook mogelijk maar niet altijd tegelijk.” Deze voel ik heel sterk voor april.

De energie van de maand april 

Mocht je wat meer willen weten over de astrologische updates van deze tijd? Zelf haal ik veel inspiratie en helderheid uit de updates en wekelijkse besloten podcast van Patricia Panasri. Via Instagram kun je haar updates gratis volgen. En haar besloten podcast kun je voor een bescheiden investering volgen. Geen affiliate, gewoon fan. 

Niet alleen is het een hele nieuwe energie die door de ether blaast. We gaan ook voelbaar het tweede kwartaal in. Een periode van ontvouwing, energie, inspiratie en enthousiasme.

April voelt voor mij als een optimistische maand. Waarin er echt veel gaat schuiven en verschuiven. Je komt in je kracht te staan. Dit komt o.a. uit het boek “Leven en werken in het ritme van de seizoenen”: Je ideeën zijn goed en je plannen zullen lukken. Onzekerheid is tijdelijk en hoort erbij. Twijfel niet en blijf volkomen oprecht. Je droom kan werkelijkheid worden. Je ontvangt steun. Geduld, tijd en uithoudingsvermogen zijn belangrijk. Er moet veel geregeld worden. Je denkt dat je het misschien niet aankunt maar laat je niet van de wijs brengen door de vele details.

Richt je aandacht op wat je ondersteunt en niet op wat je vreest. Je geniet echt steun. En durf ook uit te reiken waar je hulp nodig hebt.

Dit is ook wat ik persoonlijk bij april voel. Kijk waar je samenwerkingen of een partnership aan kunt gaan. Of welke lijntjes je alvast kunt leggen voor de komende periode.

April en mei zijn de maanden waarin vaak de contacten worden gelegd voor de periode na half augustus. Probeer deze voor half juni alvast in afspraken vast te leggen.

Dit is ook de perfecte periode om je team uit te breiden. Of een team om je heen te verzamelen. Voel vooral wat jij hierin nodig hebt. En hoe support er voor jou uitziet. Dit kan zowel betaald als onbetaald zijn natuurlijk.

 

Dit kan je helpen met het maken van jouw planning in april


>> Heel erg vanzelfsprekend maar het start met overzicht. Je kunt namelijk al snel verdrinken in alle opties en mogelijkheden. Maak een goed overzicht voor je komende tweede kwartaal.


>> Start met alle openstaande eindjes van het eerste kwartaal. Wat heb je nog te doen, af te ronden en op te volgen?

>> Wat is je focus voor het tweede kwartaal? En hoe ga je ervoor zorgen dat je hier de ruimte voor maakt? 

>> Waar heb je support in nodig? Zowel zakelijk als privé? En wie kun je hiervoor vragen?

>> Waar ga je in investeren? Met je tijd, energie en geld? En wat mag dit je opleveren?

>> Kijk heel duidelijk naar je prioriteiten voor het tweede kwartaal. Stel je voor dat je vooral in omzet en winst wil groeien. Wat kun je dan iedere dag op de agenda zetten voor verkoopacties? Zodat dit je grootste focus wordt?

>> Wat ga je in de komende maand niet doen en uitstellen naar mei of juni of naar een volgend kwartaal?

>> Met welk gevoel wil je straks het tweede kwartaal afronden en wat is daar dan vervolgens met terugwerkende kracht voor nodig?

Ook dit voorjaar help ik je graag met jouw groei

Voel waar je de komende tijd ruimte nodig hebt. En hoeveel tijd je nodig hebt. Voor je wensen. Je prioriteiten. Het leven. De stappen die je wil zetten.

Dit is ook echt de periode om naar buiten te treden met je mooie plannen. Je hoeft je niet meer terug te trekken. Durf woorden te geven aan wat je graag wil doen en betekenen. Kijk niet meer naar alles wat mis zou kunnen gaan maar vooral naar hoe het er wel uit zou mogen zien. En focus je dan op wat je hiervoor nodig hebt. Geduldig blijven is wel belangrijk. Beweging is een constant gegeven in april maar niet alles zal in een dag op zijn plek vallen. 

Het is juist ook essentieel om in deze periode van beweging voldoende witruimte te houden in je agenda. Maar ook in je hoofd. Zodat je bij kunt sturen waar nodig.

Wil je dit voorjaar starten met het uitbouwen van je team? Al jaren maak ik aan de achterkant mooie matches tussen ondernemers en VA’s, Rechterhanden en OBM’s in mijn netwerk. Ik heb dat altijd met liefde vrijblijvend en gratis gedaan omdat ik sta voor hele mooie en duurzame samenwerkingen. Sinds ik mijn eigen mentorship heb maak ik nog bewustere matches omdat ik de vrouwen nog beter ken en zelf begeleid in hun groei. Een paar hele bijzondere vrouwen in mijn mentorship hebben nog beperkt ruimte voor klanten. Mocht je iemand zoeken voor de komende periode, stuur me gerust een berichtje.Wil je als ondernemer dit voorjaar starten met een helder plan van aanpak? Het eerste kwartaal goed afronden? Dan ben je vrijdag 31 maart welkom bij de online CEO Kwartaal sessie. Je investering? Een ochtend van je tijd en 77 euro (exclusief btw). Aanmelden kan via deze link.

Wil je als VA, Rechterhand of OBM nu eindelijk eens de tijd maken voor jouw eigen groei? Meld je dan gratis aan voor een van de masterclasses die ik in april geef. In de masterclass maak je voor jezelf uitgebreid de balans op waar je staat en weet je vervolgens welke stappen je wil zetten in jouw groei. 


Mijn agenda staat de komende periode ook open voor gratis kennismakingen voor het Let’s Elevate Mentorship. De tweede ronde start op 11 mei.


Ik ben benieuwd waar jij het komende kwartaal op gaat focussen. 

Mocht je ergens vragen over hebben, of meer willen weten, stuur me gerust een berichtje. Dan denk ik graag met je mee.

Een persoonlijk kijkje achter de schermen 

April is een maand vol beweging. Persoonlijk is er ook veel beweging in mijn leven. De afgelopen maanden was dit iets wat vooral nog achter de schermen plaatsvond. Maar in maart heb ik het ook online gedeeld. In september verwachten mijn vriend en ik ons eerste kindje. Heel bijzonder. Dat betekent dat ik nu alweer 15 weken zwanger ben.

De planning voor de komende maanden tot aan mijn verlof is helder. De tweede ronde van het mentorship staat vooral centraal de komende maand. Om kennismakingen te plannen en op 11 mei te starten met een mooie groep.

Er ontstaat heel spontaan en onverwacht ook een vervolg voor een aantal vrouwen in de eerste groep. Hier verwacht ik in april ook meer helderheid over te hebben. De eerste dames hebben hier in ieder geval al ja op gezegd. Ontzettend leuk en bijzonder.

Er staan nog twee gratis masterclasses gepland deze maand en voor het eerst ga ik starten met adverteren. Ik heb in de eerste (bijna zes jaar nu) jaren van mijn ondernemerschap wel vaker nagedacht over advertenties. Maar nu leek het opeens spontaan samen te komen. Op een moment in mijn leven dat ik het niet zag aankomen. Maar het lijkt logischer dan ooit.

Mijn intentie is om deze lancering volledig op mijn manier te doen en de masterclasses voelen hier enorm goed bij. En adverteren ook. Ik ben gewoon heel erg benieuwd wie er op mijn pad mogen komen en wie ik allemaal mag helpen vanaf mei met hun groei.

Het tweede kwartaal staat voor mij in het teken van beweging en groei. Zowel zakelijk als privé zijn er nog een aantal projecten die tijd en aandacht vergen. We gaan onze tuin nog uitgebreid verbouwen. We gaan een geregistreerd partnerschap aan. En ik heb dus, naast mijn huidige klanten en de klanten in het mentorship, de lancering voor de nieuwe groep.

De komende weken zullen hierin vooral het zwaartepunt zijn qua alle puntjes op de i. Het belangrijkste hierin is vooral mijn energie. Om deze goed te managen. En mijn tempo aan te passen. Ik voel me gelukkig heel erg goed in deze periode van mijn leven. Maar ik heb natuurlijk wel een andere energie dan normaal.

Wat me wel opvalt en dat had ik nooit verwacht is dat ik me zekerder voel dan ooit. Ik was altijd heel erg onzeker of en hoe ik een zwangerschap aan zou kunnen. Ik nam hier ook een uitgebreide en heel erg persoonlijke podcast over op. Dit is ook niet iets wat ik vaker ga doen, het voelt voor mij goed om een keer mijn weg naar dit nieuwe leven te delen. En verder hoort het natuurlijk wel bij dit jaar en bij mij. Maar voelt het nu nog als iets wat ik vooral zelf aan het ontdekken ben. Ik ga het vanzelf zien en voelen wat hierin wel of niet op mijn pad komt.

Maar de onzekerheid die ik altijd voelde rondom dit thema is echt niet aanwezig. Ik voel me enorm sterk. Ook in mijn plannen en bedrijf. Alsof ik de wereld aan kan. Echt heel bijzonder om mee te mogen maken.

In april heb ik een live dag met een van mijn 1-op-1 klanten waar ik naar uitkijk. Altijd een ijkpunt in het kwartaal. We hebben dan een overnachting in een hotel aankomend weekend en dan kunnen we volledig samen in de bubbel en kijken naar alle plannen voor het komende kwartaal.

Ook is er een live dag binnen het mentorship, de dag die in februari plaats zou vinden over opstellingen, vindt nu 20 april plaats. Ik ben ontzettend benieuwd wat er mag ontstaan voor de groep tijdens deze dag.

Naast de masterclasses is er vrijdag 31 maart de online Kwartaal CEO sessie. Deze sessie is er om het eerste kwartaal samen af te ronden en een plan van aanpak te maken voor het tweede kwartaal.

Achter de schermen ben ik vooral bezig met de lancering en het uitwerken van het laatste thema voor de huidige ronde in het mentorship.

Privé ontdekken we deze maand of we een zoontje of een dochtertje krijgen. Hoe bijzonder. Gaan we starten met klussen in huis, want ja, die kriebels zijn er ook. En gaan we misschien de eerste babyspulletjes shoppen.

Deze week zijn mijn laatste hot yoga lessen. Dit mocht nog tot week 16, hierna ga ik thuis verder met online lesjes. En blijf ik wel sporten in de sportschool met mijn beste vriendin. Ik heb nog niet echt de behoefte om mezelf aan te sluiten bij zwangerschapsyoga. Ook omdat het bij mijn yogaschool om 20.00 uur is op woensdag en heel eerlijk. Dan lig ik eigenlijk 90% van de tijd al in bed. 🙂

Laten we duimen dat april wel echt een mooie maand wordt qua weer. Ik hoop op fijne wandelingen en mooie momenten in de tuin. De eerste non-alcoholische Gin Tonics (bestaat en ik vind ze heerlijk!) met vlammetjes in de tuin op vrijdagmiddag.

En ik kijk natuurlijk ook uit naar de kennismakingen die al staan en nog mogen komen voor het mentorship. 

Op een hele mooie maand vol beweging en het gevoel dat alles mogelijk is!

Let's Elevate Masterclass

In de maanden april organiseer ik gratis masterclasses waarin je niet alleen kunt kennismaken maar direct aan de slag gaat met het uitwerken van jouw eigen groeiplan.

Ik neem je mee in de bouwstenen die mijn klanten en de VA’s en OBM’s in mijn mentorship helpen groeien naar hun volgende level. Daarna heb je helder aan welke knoppen jij wil draaien om te groeien op jouw voorwaarden.