fbpx
 

De energie van de maand maart 

Nu maart aanstaande is begint alles in mij te applaudisseren, alsof we langzaam naar een soort climax toe bewegen. Alhoewel de lente energetisch al een tijdje bezig is, sterker nog, hij startte begin februari, voelt de maand maart toch een stuk lichter. Alsof er een heleboel kansen op ons wachten die we in de komende weken kunnen verzilveren. Dit is mijn persoonlijke gevoel bij maart. Natuurlijk neem ik ook altijd de inspiratie mee uit het boek “Leven en werken in het ritme van de seizoenen”. 

In dit boek gaat de maand maart over gestaag bouwen met je blik op vooruit. Niet teveel naar achteren kijken. Je werk bevindt zich (nog) achter de schermen.

 

Verder bouwen aan de achterkant 

Je voelt de energie stromen en toenemen. Dat gevoel kan je nog wel eens over de kop helpen. Want het is nog niet de bedoeling om heel erg op de voorgrond te treden met je plannen en ambities. Het is belangrijk om op de achtergrond verder te bouwen en energie te stoppen in het verder ontwikkelen van je visie.

Voor mij persoonlijk voelt het wel zo alsof er in maart al veel meer samenkomt, waar we in januari en februari vooral bezig zijn geweest met dingen voorbereiden, plannen vormgeven en verder bouwen, komt er in maart al meer helderheid.

Hoe vind jij je eigen ritme in maart?

Wanneer je opnieuw de balans op zou maken. Hoeveel energie krijg je dan van wat je doet? En waar zit vooral je voldoening op dit moment? En wat kost je vooral energie?

Kijk eerst terug naar de start van jouw jaar. Hoe zijn januari en februari voor je geweest? Wat staat hierin nog voor je open? Welke lessen wil je meenemen naar de nieuwe maand. En wat laat je achter in februari? 

Wat handvatten vanuit mij die je kunnen helpen in de komende periode:

– Ga eens na waar jij het ingewikkelder maakt dan eigenlijk nodig. Wat kun je voor jezelf versimpelen? In je aanbod bijvoorbeeld. Zijn er zaken die minder stromen? Voordat je hier direct stappen in zet: kun je ook zien en achterhalen hoe dit komt? Inzicht is al vaak een eerste grote stap.

– Waar kun je ruimte maken en terugwinnen? In je dagen, misschien wel privé of in je zakelijke routines? Wat draagt nu daadwerkelijk bij en wat zijn vooral dingen die je doet omdat je het nu eenmaal al langer zo doet?

– Wat levert nu daadwerkelijk resultaat op? En daarin is absoluut de ene maand de andere niet. Maar het is in alles een maand voor transformatie. Voor loslaten. En ruimte maken voor het nieuwe.

Luister hierin ook eens goed naar je onderbuikgevoel. Wat fluistert je intuïtie je al een tijdje toe? En als je liever vaart op feiten, kijk dan eens naar je cijfers en resultaten. En baseer hierop wat wel en niet werkt.

Wat me sowieso opvalt is dat de eerste maanden van 2023, zakelijk gezien, bijna niet te vergelijken zijn met eerdere jaren. Alles loopt op zijn eigen tempo. Ik wil niet zomaar alles op één hoop gooien. Maar het leek erop dat het jaar zakelijk gezien echt wat meer tijd nodig had om uit de startblokken te schieten. En je kunt natuurlijk altijd kijken naar de seizoenen, de energie van een jaar, de omstandigheden waarin we verkeren.

We hebben te maken met een bepaalde voorzichtigheid in de markt. En het feit is dat er een enorme inflatie is. En dit heeft nu eenmaal impact. Maar dat wil niet zeggen dat er niets meer wordt gekocht en verkocht. Sterker nog, mijn januari en februari waren, dankzij consistente, duurzame samenwerkingen, dubbel zo goed als in 2022.

Maar de CEO dagen zijn helaas behoorlijk stilgevallen na het eindejaarsevent. Waar ik eind vorig jaar voelde dat er eindelijk een momentum op zat, lijkt dat nu volledig weg te zijn. Natuurlijk moet je niet zomaar conclusies trekken. En dat doe ik ook niet. Gelukkig is er een vaste club die aansluit maar dan nog is het op dit moment niet rendabel helaas. Dit is iets waar ik al vier jaar met hart en ziel aan werk. En wat ik zo had gehoopt winstgevend te krijgen. Daarnaast is winstgevend voor mij niet altijd alleen maar financieel. Maar ik merkte de laatste tijd wel dat het me minder energie begon te geven omdat het zo slecht stroomde. Dan kost het uiteindelijk echt teveel energie voor wat het oplevert. Ontzettend jammer maar wel iets wat ik aan heb mogen kijken in de afgelopen periode. In mijn persoonlijke update van maart, onderaan deze blog, zal ik hier wat meer over vertellen.

Acties in de maand maart: 

>> Je grenzen, non-negotiables en kaders opnieuw vaststellen in je werk en leven. 

>> Wat zijn jouw talenten en kwaliteiten en wat heb je nog te ontwikkelen?

>> Wat is je vak? Hoe werk je aan het ontwikkelen van je vak en je vakmanschap? Hoe ga je om met je ambities en waar schiet je door? Waar blijf je onder de maat?

>> Ideale klant & rollen in team vaststellen. Wie past bij je en wat niet meer? Wat heb je nog te trainen en te ontwikkelen?

 

Mid year live dag Deborah de Poorter

Tips voor het maken van jouw planning in maart


>> Wat is jouw woord of intentie voor de maand maart?

>> Wat is je focus in deze maand? Zowel zakelijk als privé?

>> Welke projecten staan er op je agenda?

>> Hoe ga je hier ruimte voor maken?

>> Hoe ziet jouw maand eruit? Heb je vrije dagen of vakantie? Of heb je deze in februari al gehad?

>> Wat staat er privé op de agenda en op de planning? Hoeveel ruimte heb je daarvoor nodig?

>> Ga je wat extra vrije dagen nemen, zo ja, wanneer? En waar staan deze dagen voor?

>> Wil je deze maand experimenteren met je werkdagen en ruimte om aan je bedrijf te werken?

>> Ga je deze maand ook eens wat meer buiten de deur werken?

>> Hoe ga je ruimte maken voor verbinding en het versterken / uitbreiden van je netwerk?

Een inkijkje in mijn maand maart

Zowel persoonlijk als zakelijk heb ik veel zin in deze maand. Ik duim enorm voor veel zonnetjes en hoop mijn ‘tuinkantoor’ deze maand al regelmatig te kunnen openen. Lees: gewoon met een hele dikke jas en met mijn laptop op schoot in de zon zitten werken. In maart hebben we leuke sociale afspraken op de agenda staan privé. Waar in januari en februari de weekenden wat rustiger waren, is deze rust nu wel voorbij. En ik merk dat ik er ook zin in heb om meer te verbinden.

Dat is ook mijn thema voor de maand maart. Om allereerst nog meer te verbinden met mezelf, mijn dierbaren, onze omgeving en mijn klanten. En vanuit deze fijne energie hoop ik deze maand ook alvast te verbinden met potentiële klanten voor mijn mentorship.

Wat me veel rust heeft gegeven is dat ik mijn jaarplanning voor 2023 helemaal helder heb. Zelfs, na aanraden van mijn financiële coach, heb ik mijn 2024 plan helder. Niet compleet met data maar ik heb veel helderheid op waar mijn focus ligt de komende tijd.

Er zijn een paar oud klanten die weer willen verbinden de komende periode en voor eerdere klanten maak ik altijd ruimte. Dat vind ik namelijk zo’n groot compliment, dus dat is iets waar ik graag mijn agenda voor open stel.

Nu mijn planning helder is weet ik ook precies waar ik de komende tijd aan ga werken. Mijn huidige 1-op-1 klanten lopen door, het mentorship loopt ook nog een paar maanden door. En in maart ga ik starten met de lancering voor de tweede ronde. Ik heb er super veel zin in! Ik merkte dat ik de afgelopen maanden wat last had van faalangst. Gek genoeg. En dit had ik vooral mezelf aangepraat denk ik. Want de eerste ronde ging vorig jaar zomer zo moeiteloos. Er waren direct een flink aantal mensen die interesse hadden en op de wachtlijst wilden. En ik was uiteindelijk zo dankbaar dat we konden starten met 7 vrouwen. Iets wat zeker niet vanzelf is gegaan maar wel vanuit een hele fijne en overvloedige energie tot stand is gekomen.

Vrijwel direct na de start voelde ik aan alles dat dit echt bij me past. Dit is wat ik te doen heb. En zodra je voelt dat je iets heel graag wil, komt er natuurlijk ook een bepaalde vorm van het vervolgens willen vasthouden. Ik was bang dat het een eenmalig succes zou zijn. Dat het een eendagsvlieg zou zijn, als het ware. En hoe meer je dat tegen jezelf zegt, hoe harder je hierin gaat geloven natuurlijk.

Gelukkig voel ik het nu heel anders. En mag het ook gezonde spanning zijn. Ik heb altijd mijn weg gevonden en meebewogen met hoe het zich aandient. Ik ga er met een open hart in. En kijk ernaar uit om de komende tijd te verbinden met de eerste geïnteresseerden. In totaal heb ik deze ronde ook weer 8 plekken beschikbaar. De startdatum is donderdag 11 mei. 

Praktisch gezien zijn er deze maand twee CEO dagen, eentje op 3 maart en eentje op 31 maart. Deze laatste omdat 7 april een feestdag is. Daarna is er weer een CEO dag in juli. Dat wordt meteen een online midyear event. Om de eerste helft van het jaar af te ronden, groei te vieren en de tweede helft samen te starten. Mijn intentie is om voorlopig de CEO dagen dus een keer per kwartaal te organiseren. Om zo te onderzoeken of er op deze manier weer meer stroming kan ontstaan. En zo blijft het altijd meebewegen, onderzoeken en bijsturen. Ik zou niet anders willen! Dat hoort ook in mijn ogen bij het ondernemerschap. Ik vind het te leuk om te blijven doen maar tegelijkertijd wilde ik ook eerlijk naar mezelf toe zijn.

Wat er gaat bijkomen in de komende periode zijn gratis online masterclasses. Deze ga ik organiseren voor VA’s en OBM’s (to be) die op dit moment een volle agenda hebben of bijna tegen dit punt aan zitten. En willen onderzoeken hoe ze nog meer op hun eigen manier hun rol kunnen invullen. En welke routes er zijn om door te groeien met een volle klant agenda. Deze masterclasses zijn ook bedoeld als kennismaking met mij, mijn werkwijze en om af te tasten of het mentorship bij je past. 

In maart openen de deuren van de tweede ronde, mocht je hier interesse in hebben en als eerste van op de hoogte willen blijven, + het allerbeste aanbod willen ontvangen met twee waardevolle cadeaus? Meld je dan vrijblijvend aan voor de wachtlijst. Dan ontvang je als eerste alle informatie.

Ik ben erg benieuwd hoe jouw maart eruit gaat zien. Waar ligt je focus en wat wordt je intentie voor deze maand? Je bent altijd welkom om het met me te delen via de mail of Instagram

Liever samen met een groep ondernemers werken aan je CEO dag?

Iedere eerste vrijdag van de maand faciliteer ik een ELEVATE online CEO dag, waarin je een hele dag werkt aan je bedrijf in plaats van alleen maar in je bedrijf

Een dag waarin je boven je business en je leven uitstijgt, je plannen maakt en bijstuurt. En tegelijkertijd ook ruimte maakt om deze plannen direct te implementeren.