fbpx
 

De energie van de maand februari

De maand februari is kort. En lijkt vaak voorbij te vliegen. De energetische lente gaat van start op 6 februari. En de lentekriebels hangen vaak al in de lucht. Kerst voelt alweer ver weg. En het verlangen naar langere en warme dagen wordt steeds groter.

De energie wordt hoger en bubbelend. Maar zorg dat je je niet mee laat slepen door je enthousiasme. Zodra je jouw ongeduld aan het stuur laat ga je het proces forceren.

Het is de eerste maand van de energetische lente en een periode van expansie is hiermee gestart. Ik ben ontzettend benieuwd wat er vanuit deze maand vol mogelijkheden voor je mag ontstaan!

 

Een frisse wind door je aanbod en je agenda 

Deze maand lijkt het alsof er een frisse wind waait door je aanbod, werkwijze en agenda. Je kunt nu vanuit nog meer helderheid jouw eigen jaarcyclus ontrafelen. Daarin rekening houdend met de seizoenen.

De lentekriebels en bubbelende energie hangen in de lucht maar laat je niet meeslepen door je enthousiasme én het ongeduld wat vaak bij deze maand hoort. Onbewust zal je een sterke behoefte hebben om de balans op te maken. En nog verder op te schonen.

Zeker iets om deze maand verder door te pakken, als dat in januari nog niet was gelukt.

Januari voelt vaak als een lange maand en echt nog als de overgang tussen oud en nieuw. Februari is daarin echt vaak gevoelsmatig pas echt de start van het nieuwe jaar.

Hoe vind jij je eigen ritme in februari?

Kijk eerst terug naar de start van jouw jaar. Hoe is januari voor je geweest? Wat staat hierin nog voor je open? Welke inzichten wil je meenemen naar de nieuwe maand. En wat laat je achter in januari?

Zijn er goede voornemens onderweg gesneuveld, die je in deze nieuwe maand zou willen oppakken? En waar staan deze goede voornemens voor?

Februari is de perfecte maand om opnieuw de balans op te maken met je routines en rituelen. Zowel privé als zakelijk. Ook is het belangrijk om je grenzen opnieuw helder te krijgen. Pas dit ook direct toe door je agenda en week opnieuw in te plannen met nieuwe en passende structuren. Ook met de vernieuwde energie die je zult voelen.

Ook is het de tijd om de balans op te maken in je aanbod, lanceringen en marketing. Waar liggen je talenten en je energielekken? Wat stroomt al een tijdje niet meer en wat heb je hierin los te laten? Wat ga je met deze inzichten doen?

Ook is het de tijd om voorzichtig plannen te maken en je omgeving te vertellen over je intenties en plannen. De lat mag hierin hoog, dus wacht nog even met alles zomaar in de etalage te zetten.

Zorg dat je het aan de achterkant eerst hebt staan als een huis. Daarom ook dus de balans opmaken, dat gaat je helpen om dieper in het voorjaar een heel erg krachtig en helder aanbod te hebben staan.

Een vraag om verder over te schrijven: Welke lessen neem je mee vanuit de winter? En hoe mag de lente voor je zijn?

 

Mijn adviezen voor jou om de energie van februari goed te benutten:

>> Voor veel ondernemers met gezinnen start in februari alweer de voorjaarsvakantie. In Zuid Nederland vanwege carnaval al op 18 februari en boven de rivieren een weekje later. Dit heeft natuurlijk impact op de toch al wat korte maand.

Een bewuste voorbereiding kan je hierin helpen: Wat ga je deze vakantie doen? En hoe maak je ruimte voor jezelf?

Mark en ik hebben afgesproken dat we dit jaar ook wat vaker korte momenten vrij plannen samen. We nemen normaal gezien weinig vakantie. En dat is iets wat ik wel wil veranderen. Dus wij hebben ook met carnaval een paar dagen extra vrij gepland. Mark gaat carnavallen en ik kijk nog of ik aansluit.

>> Met de ruimte die er overblijft in de maand februari zou ik heel realistisch kijken naar jouw mogelijkheden binnen de ruimte die er is.

>> Wat kun je deze maand doen om jouw eigen balans op te maken?

>> Waar ga je ruimte voor reserveren in je agenda?

>> Wat heb je nodig om jouw aanbod te verstevigen?

>> Hoe ga je (extra!) de liefde vieren deze maand? 🙂

Mid year live dag Deborah de Poorter

Een inkijkje in mijn maand februari

Begin van de maand staan er direct twee live dagen gepland. Eentje met de vrouwen van mijn mentorship. En een met een van mijn 1-op-1 klanten.

Er is wat beweging gaande rondom nieuwe 1-op-1 samenwerkingen. Met eventueel een oud-klant. En een potentiële nieuwe. Dit had ik eerder nog niet zo bedacht maar soms kloppen de vragen zo en ik voel dat ik deze ruimte wel wil bieden. 

Ik ben achter de schermen de nieuwe ronde voor het mentorship aan het voorbereiden. Deze zal in een iets andere vorm plaatsvinden dit voorjaar. En er beginnen wat puzzelstukjes te vallen over de precieze vorm. Ook begin ik wat meer helderheid te krijgen over mijn volledige jaarcyclus van 2023 en 2024.

Wanneer ga ik wat doen, wat pauzeer ik voorlopig eventjes en wat stel ik uit tot op de langere termijn.

Ik verwacht dat mijn jaarcyclus echt helder wordt in februari. Verder is mijn maand redelijk voorspelbaar, zakelijk gezien. Ik heb mijn 1-op-1 calls, in het mentorship duiken we in het thema ‘aanbod’. En dat staat ook allemaal gepland.

Er is geen CEO dag, aangezien deze eenmalig op vrijdag 27 januari werd gepland. Het is voor mij alsnog een maand achter de schermen. Met voorbereidingen voor mijn huidige mentorship. En het vormgeven van de nieuwe ronde en de planning voor de rest van 2023.

Privé voel ik ook echt ruimte om verder op te schonen, hier ben ik al een tijdje mee bezig. In januari ben ik gestart met documenten opschonen, alles weggooien wat niets met Elevate te maken heeft of met de seizoenen. Ik ben webpagina’s, blogs, documenten en video’s aan het verwijderen. Ook kijk ik naar mijn abonnementen en verschillende systemen. Wat is nu werkelijk nodig?

Ook vind ik het leuk om dit jaar buffers op te bouwen, ik ben hier bewust aan de achterkant mee bezig. En deze maand wil ik vooral privé veel spullen verkopen op Marktplaats.

Telefoons en een oude Macbook bijvoorbeeld. Ik vind het fijn om steeds meer op te schonen. En in de lente gaan we ook in de tuin weer flink opschonen. Zodat er steeds meer ruimte terugkomt. En die ruimte geeft weer zoveel rust. Voor al het nieuwe dat mag ontstaan.

Ik merk dit ook achter de schermen bij mezelf. Zoveel oude documenten die geen toegevoegde waarde meer hebben maar wel ruimte innamen. Heerlijk om ze gewoon te verwijderen.

En ik denk automatisch dat met het opschonen en de planning voor 2023 daarmee de balans voor 2023 is opgemaakt in februari. 

Ik ben erg benieuwd hoe jouw februari eruit gaat zien. Waar ligt je focus en wat wordt je intentie voor deze maand?

Je mag me altijd een reactie sturen op deze blog of me een berichtje sturen via Instagram

 

Liever samen met een groep ondernemers werken aan je CEO dag?

Iedere eerste vrijdag van de maand faciliteer ik een ELEVATE online CEO dag, waarin je een hele dag werkt aan je bedrijf in plaats van alleen maar in je bedrijf

Een dag waarin je boven je business en je leven uitstijgt, je plannen maakt en bijstuurt. En tegelijkertijd ook ruimte maakt om deze plannen direct te implementeren.