fbpx
 

Dit voorjaar zette ik alles op alles om zo snel mogelijk mijn website en online programma’s te lanceren. Ik draaide mijn eerste workshop #Writeyourownstory in mei en dacht deze zomer online te kunnen gaan met de online cursus #Writeyourownstory.

Dat bleek ietwat te optimistisch. Iets waar ik niet graag voor uit kom. Mijn excuus? Te veel andere projecten. Resultaat? Stilte rondom mijn plannen met #Writeyourownstory.

Ja, er is meer dan genoeg wat mijn bordje vult. Maar daar kies ik zelf voor.

De afgelopen maanden had ik een volle workshopagenda, mijn baan die wel of niet af zou lopen, een te gekke vacature die in diezelfde periode voorbij kwam, en waar ik wat mee wilde. En ja, ik heb de baan! Joepie! Ik word Virtual Assistent, dus ik ga nog meer leren over de online business. En oh ja, ik schrijf in 2016 mijn tweede boek. Deadline? November. #Nopressure

Tegelijkertijd wilde ik ook nog mijn online programma (af-)maken en in de markt zetten. Echt genieten van al deze te gekke ontwikkelingen deed ik ondertussen niet. En dat terwijl ik mijn eerste omzet draaide en mezelf loskoppelde van mijn Wajonguitkering. Lang verhaal, ik schreef er o.a. deze blog over. Iets waar ik al jaren naartoe leefde en zo hard voor heb gewerkt.

Tot twee weken geleden. Ik had een goed gesprek met mijn accountant. Hij had het over keuzes maken. Niet echt een nieuw thema in mijn leven, maar het kwam deze keer wel binnen. Ik kan en hoef niet alles tegelijk. Daar doe ik mezelf, mijn omgeving, maar ook jou, tekort mee.

Ik bracht mijn tijd in kaart tot november (de deadline voor mijn boek) en besefte wat ik allemaal in die tijd kon doen. En wat vooral ook niet. Ja, ik kan mijn online programma verder uitwerken. Het staat al op papier en grotendeels online achter de schermen. Maar dan doe ik het niet met de volle 100% aandacht die ik wil geven. Dan doe ik het er snel even bij. En dat vertik ik.

Ik geloof dat je jouw eigen regels mag bepalen. Mag schrijven. En deze ook weer mag herschrijven. Dat betekent ook dat je keuzes moet maken. Verantwoordelijkheid moet nemen. Iets terug kan nemen of juist niet. Duidelijkheid mag scheppen. Voor jezelf en voor anderen. En dat biedt ruimte en perspectief.

Het online programma komt er. Zeker weten. Maar later. Ik ga mijn nieuwe planning snel met je delen. Het wordt waarschijnlijk maart 2017. Ik ga eerst zorgen dat mijn tweede boek er komt. Dit proces, van het schrijven van mijn tweede boek, ga ik de komende tijd met je delen. En gaat jou helpen met het schrijven van jouw eigen verhaal.

Tot maart geef ik nog een aantal offline workshops #Writeyourownstory, zal ik inspiratie en schrijftips met je delen. Ook ben ik iets tofs aan het bedenken voor in december.

Dus ja, het herschrijven van je eigen regels… dat is niet altijd makkelijk of pretty, maar volgens mij wel nodig om te komen waar je wilt komen.

Merk jij dat je een andere richting op zou willen, maar weet je nog niet precies hoe en wat?