DEBORAH DE POORTER

SPARREN

VIRTUAL ASSISTANT

ONTZORGEN

ONLINE BUSINESS PARTNER

OPTIMALISEREN

EVENTS & MEER

Mijn liefde voor online ondernemen

Ik ondersteun online ondernemers in de groei die ze willen doormaken en hun leven en business zo in te richten zodat het past bij wie ze zijn en vooral wie ze willen zijn.

In de afgelopen jaren leerde ik mezelf alles aan op het gebied van online ondernemen. Ik maakte mijn eigen websites, blogde als een gek, en probeerde alles te volgen op social media wat los en vast zat. Ik zocht overal informatie en paste het vervolgens toe. Wat was dat leuk.

Toen ik kennis maakte met het vak Virtual Assistant kwam voor mij alles samen in wat ik leuk vind om te doen. Als VA heb ik mezelf de afgelopen tijd volledig ondergedompeld in de online wereld.

Hoe hard ik ook op zoek was naar de juiste vorm voor mijn uiteindelijke onderneming, ontstond het letterlijk en als vanzelf onder mijn vingers. Heerlijk vond en vind ik het om met anderen mee te denken over hun online business.

Dit ging bijna als vanzelf. En ik heb ervoor gekozen om deze flow te volgen. Ik kreeg steeds vaker de vraag uit mijn netwerk of ik mee wilde werken aan de groei van hun online business. Dat maakte dat ik de keuze heb gemaakt om als zelfstandig VA verder te gaan. Dit maakt het voor mij mogelijk om voor mezelf ook mijn eigen regels te bepalen en te schrijven. En dit vak sluit aan bij hoe ik mijn leven graag vorm wil geven. Hiermee is voor mij op dit moment de cirkel rond.

Mijn eigen laptop lifestyle

Op mijn 20e nam mijn leven een hele andere wending. Destijds had ik mijn hele leven al uitgepland. Vanaf de basisschool wist ik wat ik wilde worden en ik had een plan voor mijn leven erna. Vanaf mijn 21e was ik afgestudeerd, zou ik samenwonen met mijn grote liefde (wie dat ook mocht zijn) en voor altijd gelukkig zijn. Een behoorlijk naïef en romantisch plaatje. In plaats daarvan zat ik op mijn 21e in een kliniek omdat ik zo ontzettend uitgeblust was dat mijn benen me niet meer konden dragen.

Als ik nu terugkijk op deze periode zie ik het als een groot resetmoment. Een tweede kans voordat mijn leven echt begon. Hoe veel je ook van te voren bedenkt, het loopt altijd anders. En wanneer je gezondheid wegvalt besef je dan pas dat dit het enige is wat telt. Luisteren naar mijn lichaam en later naar mijn intuïtie bleek een van de moeilijkste opgaves in mijn leven te zijn. Nu kan en wil ik niet anders.

In de vijf jaar die daarop volgden heb ik me gefocust op mijn gezondheid. Overleven en een nieuw leven beleven vol therapie en revalidatie. Dit leven accepteren kon ik niet. Wat anderen me ook vertelden. Dit zou het zijn. Ik moest blij zijn met wat vrijwilligerswerk of misschien zelfs dagbesteding. Hoe meer er mij werd verteld wat er niet mogelijk was, des te groter het vuur in mij begon te branden.

Ik begon in mezelf te geloven. Ook al had ik niet veel voor me werken. Ik kon niet accepteren dat mijn leven al voorbij was voordat het begon. Er was geen perspectief. Ik had geen diploma, relevante werkervaring of een idee dat er nog mogelijkheden voor mij waren weggelegd.

Mijn weg tot hier

Na mijn eerste boek gaf ik workshops en lezingen en registreerde ik mijn diensten bij de KvK. Het kriebelde en ik wilde iets neerzetten met mijn eigen bedrijf. Ik zocht nog naar de vorm, ik ging verder in de workshops, een online programma. Schrijfcoaching. Kijken hoe ik anderen kon helpen met alles wat ik zelf had geleerd. Ook schreef ik een tweede boek en zei ik ja tegen iedere kans die voorbij kwam. Mijn agenda was voller dan ooit en tegelijkertijd lukte genieten steeds minder.

Vanuit de jaren waarin ik zo hard werkte voor mijn herstel wist ik dat gezondheid de basis is voor alles. Ik zocht naar de balans tussen gezondheid, ambitie en succes. En merkte dat iedereen op zijn of haar eigen manier hiernaar op zoek is. Als ondernemer ben jij je business en is het belangrijker dan wat dan ook om goed voor jezelf te zorgen. Wanneer jij durft te leven naar jouw eigen regels, dan volgt geluk als vanzelf.

En dat is precies wat ik nu ook aanga met mijn eigen bedrijf. Ik heb de vrijheid genomen om mijn eigen week in te plannen. Te kiezen voor meer balans. Rust. Maar ook voor groei, ontwikkeling, iets opbouwen. Dat kan allemaal naast elkaar bestaan. Ik kijk er enorm naar uit!

 

Find your focus and you’ll find your lifestyle. 

Ik ontmoet je graag online <3

Wil je in een vrijblijvend Skype gesprek kennismaken en de mogelijkheden verkennen voor een virtuele samenwerking? 

Stuur me een bericht